Uređenje garsonjere u Kragujevcu


05.06.2017 Ovaj stan je po strukturi garsonjera, dok po kvadraturi više nego zadovoljava osnovne potrebe korisnika. U njemu će stanovati bračni par i oni su izrazili nekoliko želja za odabir nameštaja. Bračni krevet će se podizati na zid preko dana, potreban je veći plakar za garderobu, radni sto sa policama za knjige. Kuhinja i trpezarija nemaju poseban tretman u ovom slučaju.


Ulaz 

Pri ulasku u stan nailazi se na prostrano predsoblje sa predviđenom nišom za garderober. Pored garderobera je prikladno mesto za zidno ogledalo.

Kuhinja i trpezarija 

Kuhinja je mala, praktična i samo vizuelno odvojena od ostatka stana. Ako vlasnici žele da je izdvoje i fizički, npr. kliznim vratima sa staklenom ispunom, to mogu učiniti na obe strane.
Trpezarijski sto može biti okrugao, manji, a po potrebi da se širi za veći broj ljudi. Ovaka on može stajati slobodno u enterijeru i da ne predstavlja smetnju. Direktno osvetljenje se može postići podnom lampom sa velikim polukružnim lukom i koja sa visine spušta abažur iznad stola. To je praktično rešenje u slučaju da će se sto pomerati. Takva lampa svakako može biti iskorištena i za osvetljavanje drugih ambijentalnih celina u prostoru.

Pogledajte klub sto firme Linea Milanović

Radni deo

Radni sto je smešten na zid do kupatila. On je tako izdvojen od drugih sadržaja, pa pruža mogućnost minimalne izolacije. Preko cele površine ovog zida mogu se postaviti otvorene police za knjige, u njih će se ukomponovati ploča stola i tako će se dobiti skladan i praktičan kutak. Sa donje strane prve police iznad stola treba se montirati skrivena rasveta koja će bacati dovoljno jako svetlo za rad. Plafonska rasveta u ovom slučaju neće biti od koristi.

Pogledajte klub sto firme Linea MilanovićDnevni boravak i spavaći kutak

Prostor za odmor i druženje je smešten do prozora i opremljen je ugaonom garniturom, uobičajenih dimenzija, udobnom foteljom, klub stolom i komodom za televizor. U produžetku garniture je sklopivi bračni krevet koji se podiže na zid i preko dana izgleda kao plakar. Veliki ugradni plakar smešten je na naspramni zid, u produžetku kuhinje, iz razloga što se tu može iskoristiti skoro čitava dužina zida za ovu namenu.

Ambijent je ukrašen raznim lampama, podnim, zidnim, stonim, ugradnim, jer svetlost daje dinamiku prostoru, a ujedno pojačava osećaj prijatnog, ušuškanog prostora. Tu su još detalji poput saksijskog cveća, tepiha, jastuka, slika ili fotografija na zidu, ukrasa.

Fotelja može biti sasvim drugačijeg dizajna u odnosu na garnituru, presvučena drugačijim materijalom i u boji i dezenu koji će od nje napraviti akcenat u enterijeru.

Arhitekta: Maja Gajinov


<- Back to: Saveti arhitekte


Pogledajte preko 17.000 proizvoda i više od 1.500 proizvođača i salona.

Pronađite nameštaj i dekoraciju kod nas

Na sredidom.com možete pronaći više od 17.000 proizvoda i više od 1.500 proizvođača i salona iz Srbije.

Pogledajte nameštaj

Pogledajte salone ...
... ili proizvođačeOstavite komentar

blog comments powered by Disqus

Ideje za uređenje stana

Boje u stanu

(27.05.2015) Dnevni boravak je obično najveća prostorija u stanu ili kući. Na kraju treba mnogo stvari da se uklope, kao omiljeni ...


Kuhinja i dnevni boravak zajedno

(24.04.2015) Postoje kuće i stanovi gde su kuhinja i dnevni boravak predstavljeni u jednu zajedničku celini. Nema pregradnih zidova, ...


Dnevna soba u braon

(25.03.2015) Otkrijte različite nijanse braon boje i ulepšajte svoj dom toplim zemljanim tonovima. Postoje više ideja kako ova boja ...


Moderan izgled Vašeg doma

(19.03.2015) Moderan izgled doma predstavlja svedene boje, bez šarenila. Boje poput bele, bež, crne ili sive dominiraju kod ovakvog ...


Dolazak proleća

(18.03.2015) Proleće dolazi za par dana. Lepo vreme, duži, suncem obasjani dani i bolje raspoloženje. Vesele i vedre boje poćinju da ...
Inovativni radovi mladih arhitekata iz Srbije