Uređenje dvosobnog stana na moru


12.07.2018 Ovaj stan u Meljinama kod Herceg Novog, biće namenjen stalnom boravku jedne starije osobe, i povremenom boravku mlađeg bračnog para. Budući da je objekat u kom se stan nalazi starijeg datuma izgradnje, potrebno je prvenstveno renovirati kupatilo, a zatim urediti čitav enterijer stana.


Uređenje dvosobnog stana na moru

Izmene

Struktura stana odgovara korisnicima pa neće biti potrebe za rušenjem i pregrađivanjem. Radovi će se sprovesti uglavnom u kupatilu gde je poželjno zameniti veliku ležeću kadu, ugaonom, tuš kadom, što će povećati korisnu površinu, i omogućiti smeštaj mašine za pranje veša. Najjednostavnije je da se postojeći položaj wc šolje zadrži, kao i položaj slivnika za kadu, a da se umivaonik premesti kao što je na skici prikazano, jer će to pružiti veći komfor, a da se na mesto sadašnjeg umivaonika smesti uska veš-mašina.

Kuhinja, trpezarija, dnevni boravak

Pogledajte tapete firme Home textileOva prostorija je sa nekoliko namena, i budući da nije naročito prostrana, kuhinja treba da je svedena na minimalnu meru, odnosno da zauzima samo zid do kupatila. Dodatna radna površina i prostor za odlaganje stvari, mogu se dobiti postavljanjem jednog elementa u vidu zatvorenog šanka, i to odmah do garniture za sedenje u dnevnom boravku. To će ujedno biti i vizuelna pregrada između različitih funkcija.

Pogledajte klub sto firme Emmeti

Trpezarijski sto je okrugao, sa staklenom pločom, dimenzija dovoljnih za četvoro. Kao takav on može biti postavljen na središtu prostorije, a da ne opterećuje ambijent.

Deo za odmor i druženje je opremljen trosedom sa što manjim klub stočićima koji se lako pomeraju po potrebi, i komodom za televizor. Garnitura se može razvlačiti kako bi se dobila još dva mesta za spavanje, ukoliko zatreba.

Spavaće sobe

Manja soba je namenjena jednoj osobi, pa je tako i nameštaj u njoj odabran. Osim kreveta sa noćnim stočićem i većeg garderobera, u sobi se nalazi još i jedna veća, udobna fotelja, kao i polica za knjige. Ukoliko bude izvodljivo, bilo bi veoma poželjno da se napravi prozor za ovu prostoriju.

Veća soba, sa izlazom na terasu, opremljena je za boravak dvoje ljudi. Tu se nalazi bračni krevet sa noćnim stočićima, velik ugradni plakar dužinom celog zida, kao i manji sto sa dve stolice, što bi omogućilo da se ova soba izdaje za boravak gostiju, što je želja vlasnika.

Terasa

Budući da se stan nalazi na moru, veoma je važno iskoristiti i sve pogodnosti terase. Tu se treba naći sto sa stolicama za obedovanje na otvorenom, kao i najmanje jedna ležaljka, a ako prostor dozvoli i dve. Terasu treba oplemeniti biljkama, zaštititi je od jakog sunca bilo nadstrešnicama, suncobranima i slično.


<- Back to: Saveti arhitekte


Pogledajte preko 17.000 proizvoda i više od 1.500 proizvođača i salona.

Pronađite nameštaj i dekoraciju kod nas

Na sredidom.com možete pronaći više od 17.000 proizvoda i više od 1.500 proizvođača i salona iz Srbije.

Pogledajte nameštaj

Pogledajte salone ...
... ili proizvođačeOstavite komentar

blog comments powered by Disqus

Ideje za uređenje stana

Boje u stanu

(27.05.2015) Dnevni boravak je obično najveća prostorija u stanu ili kući. Na kraju treba mnogo stvari da se uklope, kao omiljeni ...


Kuhinja i dnevni boravak zajedno

(24.04.2015) Postoje kuće i stanovi gde su kuhinja i dnevni boravak predstavljeni u jednu zajedničku celini. Nema pregradnih zidova, ...


Dnevna soba u braon

(25.03.2015) Otkrijte različite nijanse braon boje i ulepšajte svoj dom toplim zemljanim tonovima. Postoje više ideja kako ova boja ...


Moderan izgled Vašeg doma

(19.03.2015) Moderan izgled doma predstavlja svedene boje, bez šarenila. Boje poput bele, bež, crne ili sive dominiraju kod ovakvog ...


Dolazak proleća

(18.03.2015) Proleće dolazi za par dana. Lepo vreme, duži, suncem obasjani dani i bolje raspoloženje. Vesele i vedre boje poćinju da ...
Inovativni radovi mladih arhitekata iz Srbije