Uređenje garsonjere u Beogradu


31.12.2015 Dvoje mladih stanovaće u ovoj beogradskoj garsonjeri. Prostor je organizovan tako da se ulaz u stan i jedini prozor nalaze na istom zidu, i ta dva otvora su jedini izvor svetla i vazduha. Zbog male površine treba posebno odabrati pažnju na odabir i raspored nameštaja kako bi se dobio maksimalno funkcionalan stan.


Garsonjera u Beogradu

Varijanta A

Ova varijanta prikazuje postojeće stanje, odnosno uređenje stana bez ikakvih građevinskih izmena. Čitav prostor je podeljen na dva dela, deo u kom se boravi, i deo sa pratećim funkcijama, toaletom i kuhinjom. Te dve funckionalne celine su uređene prema postojećim instalacijama.

U kuhinji su elementi i uređaji složeni na dva zida. Tako se čak i mala kuhinja može urediti da stane sve što je potrebno. Tu je poželjno sve napraviti po meri pa se tako mogu ukomponovati i radna površina, i prostor za odlaganje ispod i iznad nje, čak i nestandardni uređaji.

Varijanta A

Varijanta B

Dnevni boravak, trpezarija i spavaći kutak biće integrisani. Glavno mesto, pored prozora, zauzima manja ugaona garnitura koja se razvlači za spavanje. Mali, okrugli trpezarijski sto stoji između kuhinje i kutka za sedenje. Umesto kabastih garderobera, za koje nema prostora, mogu se izraditi po meri plitki plakari visine do plafona. Jedan između kuhinje i kupatila, a drugi uz komodu za TV sa kojom može biti ukomponovan.

Plitak plakar sa niskom komodom iznad koje je na zid okačen televizor, može biti odlično rešenje za mali stan. 

Varijanta B

Pogledajte plakar firme Linea MilanovićUz jednu, minalnu izmenu, može se dobiti mogućnost za funkcionalnije uređenje čitavog stana. Rušenje malog pregradnog zida između kuhinje i sobe uticaće na udobnije korištenje kako kuhinje, tako dnevnog boravka, pa i trpezarije.
Kada se ovaj zid ukloni čitava kuhinja postaje komotnija. I dalje je organizovana na dva zida. Sudopera je što bliže kupatilu zbog instalacija. Frižider sada može malo „izaći“ iz gabarita kuhinje pa će se tako povećati njena radna površina.

Pogledajte garnituru firme Forma IdealeDalje u produžetku kuhinje sada može da stoji veliki garderober, visine do plafona, koji će pružiti znatno više prostora za odlaganje stvari. Trpezarijski sto sada stoji između kuhinje i dnevnog boravka, ali u središtu prostora. Ovako raspoređen nameštaj odaje utisak većeg prostora, komotnijeg.
Ugaona garnitura LINA nema rukonaslone pa je samim tim manjih dimenzija i više odgovara ovom stanu. 

Što se boja tiče, poželjno je da u ovakvom enterijeru koji ima malog prirodnog svetla, prevladava bela boja. Pa je najbolje da zidovi i kabasti nameštaj budu beli, a da se omiljene boje, zelena i crvena, pojavljuju u detaljima i tapaciranom nameštaju.

Arhitekta: Maja Gajinov


<- Back to: Saveti arhitekte


Pogledajte preko 17.000 proizvoda i više od 1.500 proizvođača i salona.

Pronađite nameštaj i dekoraciju kod nas

Na sredidom.com možete pronaći više od 17.000 proizvoda i više od 1.500 proizvođača i salona iz Srbije.

Pogledajte nameštaj

Pogledajte salone ...
... ili proizvođačeOstavite komentar

blog comments powered by Disqus

Ideje za uređenje stana

Boje u stanu

(27.05.2015) Dnevni boravak je obično najveća prostorija u stanu ili kući. Na kraju treba mnogo stvari da se uklope, kao omiljeni ...


Kuhinja i dnevni boravak zajedno

(24.04.2015) Postoje kuće i stanovi gde su kuhinja i dnevni boravak predstavljeni u jednu zajedničku celini. Nema pregradnih zidova, ...


Dnevna soba u braon

(25.03.2015) Otkrijte različite nijanse braon boje i ulepšajte svoj dom toplim zemljanim tonovima. Postoje više ideja kako ova boja ...


Moderan izgled Vašeg doma

(19.03.2015) Moderan izgled doma predstavlja svedene boje, bez šarenila. Boje poput bele, bež, crne ili sive dominiraju kod ovakvog ...


Dolazak proleća

(18.03.2015) Proleće dolazi za par dana. Lepo vreme, duži, suncem obasjani dani i bolje raspoloženje. Vesele i vedre boje poćinju da ...
Inovativni radovi mladih arhitekata iz Srbije