Komforan stan za četvoročlanu porodicu


21.04.2017 Ovaj stan po strukturi zadovoljava sve potrebe četvoročlane porodice, roditelja sa dvoje dece. Svaka funkcija ima svoje mesto u logičnom i funkcionalnom sledu. Ono što je korisnicima bilo potrebno sada jeste savet za raspored i odabir nameštaja, prvenstveno za opremanje zajedničkih prostorija.


Komforan stan za četvoročlanu porodicu

Hodnici

Hodnici su dugački, ali u njima postoji prostor predviđen za smeštaj ugradnih plakara koji po svojoj zapremini ispunjavaju svoju osnovnu funkciju.

Spavaće sobe

Dve dečije sobe su jedna do druge, funkcionalno izdvojene. Obe male površine ali ih je moguće opremiti tako da se u njih smeste svi osnovni komadi nameštaja. Ova manja soba ima ugrađen garderober u pregradnom zidu do roditeljske sobe. Jedan deo plakara može pripasti dečijoj, a drugi roditeljskoj sobi. Ukoliko je neophodno, zavisno od uzrasta deteta, umesto klasičnog kreveta samca može se postaviti fotelja koja se razvlači pa će se tako osloboditi mesto za radni sto manjih dimenzija.
Soba za roditelje je komotna, sa ugrađenim plakarom rasterećena je od kabastih komada nameštaja. Bračni krevet sa dva noćna stočića ima dovoljno mesta sa svih strana da mu se može prići.

Kupatilo

Uklanjanjem ležeće kade iz kupatila dobija se prostor za ugradnju wc šolje koja se do sad nalazila samo u izdvojenom toaletu. Ipak, iza vrata nema dovoljno prostora za postavljanje tuš kabine, pa je najbolje da ona stoji u naspramnom uglu, a da tu stoji wc šolja.

Kuhinja i trpezarija

Kako bi se napravila vizuelna barijera između kuhinje i trpezarije, a u skladu sa veličinom otvora, položajem kuhinjskih elemenata, linijama kretanja, optimalno rešenje jeste ugradnja kliznih dvokrilnih vrata koja bi se otvarala sa trpezarijske strane, duž zida i levo i desno. Ova vrata mogu biti skroz od stakla, potpuno providna ili sa peskarenim ukrasima, po želji korisnika. Kao takva postaju ukras i učiniće ambijent elegantnijim.

Dnevni boravak i radni kutak

Pogledajte Wall Art 3 D panel - Home Textile

Prostrani dnevni boravak približno je kvadratnog oblika, kroz veliku prozorsku površinu gleda na zapad preko velike terase. Deo bliže vratima biće namenjen za radni kutak pa će se preko većeg dela zida postaviti visoke police sa zatvorenim i otvorenim delovima, kako bi se tu čuvale sve sitnice, knjige, dokumentacija i slično. Ispred polica je radni sto, okrenut ka prozoru, a pozicioniran tako da se dužom ivicom sučeljava sa ugaonom garniturom i tako formira jasnu vizuelnu granicu između prostora za rad i prostora za odmor. Ta granica ujedno naglašava ambijentalni doživljaj zasebnih funkcija, pa tako prostor za odmor i druženje ima veću toplinu, izdvojenu u ovom velikom prostoru.

Detalji

Pogledajte nalepnice Zivi lepoPoložaj ugaone garniture u dnevnom boravku, ako je odvojen od radijatora minimum 20cm ne bi trebao da utiče na zagrevanje prostorije.
Pluta kao podna obloga je kvalitetna izolacija (toplotna i zvučna) i vrlo prijatan, prirodni materijal koji se naročito preporučuje za dečije sobe zbog toplote i mekoće. Poželjno je zadržati je, najmanje kao izolator i podlogu za postavljanje nekog drugog podnog pokrivača, na primer laminata.
Tapete sa reljefom mogu biti vrlo efektne na velikim zidnim površinama.

Zidne nalepnice
su sjajan način da se zaštiti deo zida koji se najčešće prlja u dečijoj sobi na primer.

Arhitekta: Maja Gajinov


<- Back to: Saveti arhitekte


Pogledajte preko 17.000 proizvoda i više od 1.500 proizvođača i salona.

Pronađite nameštaj i dekoraciju kod nas

Na sredidom.com možete pronaći više od 17.000 proizvoda i više od 1.500 proizvođača i salona iz Srbije.

Pogledajte nameštaj

Pogledajte salone ...
... ili proizvođačeOstavite komentar

blog comments powered by Disqus

Ideje za uređenje stana

Boje u stanu

(27.05.2015) Dnevni boravak je obično najveća prostorija u stanu ili kući. Na kraju treba mnogo stvari da se uklope, kao omiljeni ...


Kuhinja i dnevni boravak zajedno

(24.04.2015) Postoje kuće i stanovi gde su kuhinja i dnevni boravak predstavljeni u jednu zajedničku celini. Nema pregradnih zidova, ...


Dnevna soba u braon

(25.03.2015) Otkrijte različite nijanse braon boje i ulepšajte svoj dom toplim zemljanim tonovima. Postoje više ideja kako ova boja ...


Moderan izgled Vašeg doma

(19.03.2015) Moderan izgled doma predstavlja svedene boje, bez šarenila. Boje poput bele, bež, crne ili sive dominiraju kod ovakvog ...


Dolazak proleća

(18.03.2015) Proleće dolazi za par dana. Lepo vreme, duži, suncem obasjani dani i bolje raspoloženje. Vesele i vedre boje poćinju da ...
Inovativni radovi mladih arhitekata iz Srbije