Komforan petosoban stan u Beogradu za petočlanu porodicu


04.10.2016 Roditelji sa tri ćerke školskog uzrasta stanovaće u ovom funkcionalnom, komfornom stanu u Beogradu. Stan je jasno podeljen na dnevni i noćni deo, sve funkcije su logično povezane, prema tome preostaje samo da se odabere praktičan nameštaj i da enterijer dobije lični pečat porodice koja će u njemu živeti.


Stan u Beogradu

Dnevni deo

Pogledajte stolice firme Radović enterijerPri ulasku u stan prolazi se kroz predsoblje u kom se može po meri napraviti cipelarnik i zidni čiviluk. Tu je i toalet. Zatim se dolazi do trpezarije i dnevnog boravka koji su samo vizuelno podeljeni. Za odmor i druženje je predviđena velika ugaona ganitura sa dve fotelje, većim klub stolom i odgovarajućom TV komodom na naspramnom zidu. Pored ugaone garniture ima prostora ili za visoku policu za knjige i ukrase, ili za zatvoreni, ugradni plakar ukoliko je neophodan.

Trpezarija može biti opremljena pravouganim stolom za šestoro. Iz nje se dalje ulazi u kuhinju koja je organizovana na dva naspramna zida i ima odvojenu ostavu.
Elegantne stolice LEON odličan su izbor za trpezariju.
Po želji korisnika u ovom delu stana preovladavaju prirodni tonovi od svetle bež do tamno smeđe boje. Uz ove nijanse odlično će se uklopiti boja starog zlata, a za akcenat se može upotrebiti tirkizna boja, nebo plava ili slično.

Noćni deo

Degažman je dugačak ali u njemu ima prostora za ugradne plakare i to treba iskoristiti. Veći plakar može stajati ispred kupatila, kao što je na skici prikazano, a manji je u dnu između dečije i roditeljske sobe.

Dečije sobe su slične veličine i mogu biti opremljene potpuno istim komadima nameštaja. Samo se soba naspram roditeljske razlikuje za toliko što u niši kod uzglavlja kreveta može da stoji visoka polica, a uz radni sto se mogu ukomponovati stajaća i zidna polica. Tu ima više prostora za garderober, s tim da se on može i razdvojiti na dva odvojena dela. U enterijeru dečijih soba preovladavaće bela boja, naročito na zidovima i svom pločastom nameštaju, pa će se za toplinu ambijenta uneti boje kroz detalje poput posteljine, prekrivača, stolice, vreća za sedenje napodu, tepiha, lampi, zidnih ukrasa i slično, zavisno od želja dece.

Pogledajte tepih firme Galerija podovaRoditeljska soba je dovoljno velika za bračni krevet sa noćnim stočićima i plakar koji mora biti podeljen na dva dela, kao što je na skici prikazano. Ukoliko postoji potreba da se obezbedi više mesta za odlaganje garderobe, moguće je zatvoriti postojeća vrata za zastakljenu terasu, a nova otvoriti na mestu prozora pored, pa će se tako plakar produžiti celom dužinom ovog zida do kupatila.  
Odličan izbor tepiha za ovu prostoriju može biti koloritna kombinacija bež, bele i plave boje. 

Kupatilo iako malo dovoljno je za sve neophodne sanitarije, pa da se ispuni i želja korisnika da se tu nađe tuš kada, i mesto za mašinu za pranje veša. Sve nabrojano može biti smešteno na ovu površinu, ali se kod rasporeda treba voditi postojećim instalacijama i eventualnim mogućnostima izmene njihovog pružanja.

Arhitekta: Maja Gajinov


<- Back to: Saveti arhitekte


Pogledajte preko 17.000 proizvoda i više od 1.500 proizvođača i salona.

Pronađite nameštaj i dekoraciju kod nas

Na sredidom.com možete pronaći više od 17.000 proizvoda i više od 1.500 proizvođača i salona iz Srbije.

Pogledajte nameštaj

Pogledajte salone ...
... ili proizvođačeOstavite komentar

blog comments powered by Disqus

Ideje za uređenje stana

Boje u stanu

(27.05.2015) Dnevni boravak je obično najveća prostorija u stanu ili kući. Na kraju treba mnogo stvari da se uklope, kao omiljeni ...


Kuhinja i dnevni boravak zajedno

(24.04.2015) Postoje kuće i stanovi gde su kuhinja i dnevni boravak predstavljeni u jednu zajedničku celini. Nema pregradnih zidova, ...


Dnevna soba u braon

(25.03.2015) Otkrijte različite nijanse braon boje i ulepšajte svoj dom toplim zemljanim tonovima. Postoje više ideja kako ova boja ...


Moderan izgled Vašeg doma

(19.03.2015) Moderan izgled doma predstavlja svedene boje, bez šarenila. Boje poput bele, bež, crne ili sive dominiraju kod ovakvog ...


Dolazak proleća

(18.03.2015) Proleće dolazi za par dana. Lepo vreme, duži, suncem obasjani dani i bolje raspoloženje. Vesele i vedre boje poćinju da ...
Inovativni radovi mladih arhitekata iz Srbije