Dvosoban stan u Beogradu za četvoročlanu porodicu


19.03.2017 Ovaj beogradski stan ima vrlo prostrane dve sobe i veliku kuhinju sa trpezarijom koja izlazi na prelepu terasu sa pogledom na park. Roditelji su mladi, a deca mala, želja im je da u stanu imaju dve spavaće sobe, a da terasu urede tako da bude prijatna za boravak u toplim mesecima, da se na njoj druže i odmaraju.


Stan u Beogradu za četvoročlanu porodicu

Izmene

Jasno je da se od dvosobnog do trosobnog stana ne može doći bez pregrađivanja, eventualno rušenja, promene namene, pa čak i žrtvovanja delimično komfora u nekim delovima stambenog prostora. Tako je i u ovom slučaju. Kako vlasnici imaju želju da što više vremena provode na terasi logično je da se ta terasa nadovezuje na dnevni boravak. Stoga bi bilo zgodno da se na mestu sadašnje kuhinje i trpezarije organizuje i uredi dnevni boravak.

Pogledajte plakar firme Linea milanovićVelika soba se tako može podeliti na dva skoro jednaka dela gde bi se nalazile kuhinja sa manjom trpezarijom i spavaća soba za roditelje. U tom slučaju se prirodno osvetljenje kuhinje može nadomestiti kroz nadsvetla koja se mogu ugraditi celom dužinom novog pregradnog zida, a postojeća ventilacija je pogodna za ugradnju aspiratora, instalacije za sudoperu su sa druge strane zida u kupatilu, pa je time obezbeđeno sve neophodno za funkcionisanje kuhinje.

Predsoblje

Pri ulasku u stan otvoren je prostor ka novom dnevnom boravku, a on se može odvojiti postavljanjem visokog ugradnog plakara namenjenog za odlaganje jakni i obuće. Tu se nalazi i zidni čiviluk kao i stolica za obuvanje.

Dnevni boravak

Ova prostorija je opremljena ugaonom garniturom sa klub stolom, komodom za televizor i detaljima poput ukrasnih jastuka, lampi, tepiha, saksijskog bilja i slično. Izlaz na terasu direktno povećava površinu prostora za odmor i druženje. Ona može biti uređena na razne načine, zavisno od potreba korisnika. Ako se zastakli može se koristiti i u lošim vremenskim prilikama. Budući da su korisnici naglasili da ovaj prostor žele isključivo kao produžetak dnevnog boravka ne bi bilo dobro da se tu postavljaju i plakari za odlaganje stvari.

Dečija soba

Pogledajte tepih firme Galerija podovaOva spavaća soba dovoljna je po svojoj površini da u njoj borave dva deteta. Njihove potrebe su takve da za sada kreveti stoje jedan pored drugog, a da se eventualno kasnije podignu na sprat. Postojeći plakar bi bilo poželjno preneti u roditeljsku sobu, a ovde postaviti manji, prikladan za namenu prostorije. Takođe mesto plakara se mora promeniti kako bi se ambijent optimalno organizovao. Time se dobija i prostor za veliki radni sto gde bi oba deteta mogla sedeti i učiti istovremeno.

Kuhinja sa trpezarijaom

Nova kuhinja se postavlja na dva zida i ima sasvim dovoljno prostora za rad i pripremu hrane. U središtu prostora je okrugli trpezarijski sto koji stoji slobodno u prostoru i po potrebi se može razvući.

Spavaća soba

Nova spavaća soba za roditelje je minimalnih dimenzija za nesmetano korištenje i kretanje. Postojeći plakar se po dimenzijama uklapa u ovaj prostor levo od ulaza i zauzima celu dužinu zida. Krevet sa dva noćna stočića stoji tako da mu se može prići sa svih strana. Za podove iskoristite tepih u sivim i žutim tonovima.

Arhitekta: Maja Gajinov


<- Back to: Saveti arhitekte


Pogledajte preko 17.000 proizvoda i više od 1.500 proizvođača i salona.

Pronađite nameštaj i dekoraciju kod nas

Na sredidom.com možete pronaći više od 17.000 proizvoda i više od 1.500 proizvođača i salona iz Srbije.

Pogledajte nameštaj

Pogledajte salone ...
... ili proizvođačeOstavite komentar

blog comments powered by Disqus

Ideje za uređenje stana

Boje u stanu

(27.05.2015) Dnevni boravak je obično najveća prostorija u stanu ili kući. Na kraju treba mnogo stvari da se uklope, kao omiljeni ...


Kuhinja i dnevni boravak zajedno

(24.04.2015) Postoje kuće i stanovi gde su kuhinja i dnevni boravak predstavljeni u jednu zajedničku celini. Nema pregradnih zidova, ...


Dnevna soba u braon

(25.03.2015) Otkrijte različite nijanse braon boje i ulepšajte svoj dom toplim zemljanim tonovima. Postoje više ideja kako ova boja ...


Moderan izgled Vašeg doma

(19.03.2015) Moderan izgled doma predstavlja svedene boje, bez šarenila. Boje poput bele, bež, crne ili sive dominiraju kod ovakvog ...


Dolazak proleća

(18.03.2015) Proleće dolazi za par dana. Lepo vreme, duži, suncem obasjani dani i bolje raspoloženje. Vesele i vedre boje poćinju da ...
Inovativni radovi mladih arhitekata iz Srbije